Iepriekšējā gada nogalē iznācis Latvijas Universitātes teoloģiskā, reliģijpētnieciskā un kultūrvēsturiskā izdevuma “Ceļš” jaunākais 74. numurs. Žurnāla atklāšanas svētki un diskusija notiks 13. februārī plkst. 18.00 bārā Aleponija (E. Birznieka Upīša iela 22). 2024. gada janvārī žurnāls “Ceļš” iekļauts Scopus datubāzē.

74. numurs aizsākas ar LU Teoloģijas fakultātes (TF) doktorantes Kristīnas Ēces rakstu, kas veltīts divu misionārēm, Hildegardei Procelai un Augustei Vietniekai, un viņu misijas darbam. Doktorants Aleksejs Gaļperns pievēršas priekšrocībām un trūkumiem Wirkungsgeschichte izmantošanai Bībeles pētniecībā. Doktorante Diāna Hristenko savukārt apskata padomju reliģijas politiku staļinisma periodā, koncentrējoties uz Baltijas luterāņu baznīcu un tās lēmumiem pēckara gados. Absolvente Airia Līcīte savā rakstā pievēršas Svētā Gara nozīmei kristīgajā naratīvā, uzsverot savstarpējo saistību starp radīšanu, Jēzu un Svēto Garu. Docents Linards Rozentāls pievēršas teologa Tīlmaņa Hāberera grēka un pestīšanas konceptiem, un kā tie tiek aktualizēti mūsdienu kontekstā. Absolvente Arta Skuja pievēršas Jeremijas grāmatas 31:22 dažādām iespējamām interpretācijām. Pētniece Rota Stone apskata trīs pieejas kovida teoloģijas ietvaros – pāvesta Franciska, Džona Paipera un N.T. Raita. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas profesore Andra Fernāte un pētniece, LU TF studente Gunita Tālberga savā rakstā analizē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentu uzskatus par garīgumu vispārīgi un tā izpausmēm dažādās sociālajās vidēs. Izdevuma noslēgumā iespējams iepazīties ar LU TF lektora Jāņa Plauža-Ezernieka tulkojumu Fredegīza vēstulei par neko un tumsu.

 

Žurnālu “Ceļš” un arī citus LU Akadēmiskā apgāda izdevumus visizdevīgāk iegādāties Rīgā, Latvijas Universitātes galvenajā ēkā (Raiņa bulv. 19, infocentrā) darba dienās no 8.30 līdz 17.00 vai izdevniecības telpās (Aspazijas bulv. 5–132) darba dienās no 8.30 līdz 17.00 (saziņai mob. t. 29333919). Izdevumu iespējams iegādāties arī akadēmiskā apgāda e-veikalā.  

Žurnālu iespējams apskatīt arī LU Akadēmiskā apgāda tīmekļa vietnē.

 

Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Laipni aicināti visi interesenti!

 

Par žurnālu

Žurnāls “Ceļš” ir atjaunotās LU TF anonīmi recenzēts periodisks, starpdisciplinārs izdevums, kura mērķis ir padziļināt lasītāju izpratni par teoloģiju un reliģijpētniecību, tās vēsturiskajiem un mūsdienu procesiem. Žurnāls ir veltīts teoloģijas un reliģijpētniecības problemātikai starptautiskā kontekstā, īpaši pievēršoties reliģiskās dzīves analīzei Latvijā un Baltijā. “Ceļš” nav piesaistīts konkrētai reliģiskajai pārliecībai, tā uzdevums ir kritiski analizēt reliģiskos procesus, ietverot visdažādākās teoloģijas un reliģijpētniecības jomas. Žurnāla mērķauditorija ir humanitāro un sociālo zinātņu eksperti un studenti, kā arī visi, kas ieinteresēti reliģijas fenomenu zinātniskā analīzē. 2024. gada janvārī žurnāls iekļauts SCOPUS datubāzē.

Dalīties