LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma aicina doktorantus un jaunos zinātniekus, piektdien, 15. decembrī uz klātienes darbsemināru “Kā pētniekam tikt galā ar stresu?”. Semināru, kas no plkst. 18.00 līdz plkst. 20.00 notiks LU Dabas mājas 223. telpā, vadīs Dr. psych. Anda Gaitniece-Putāne.

“Kā sabalansēt darbu, kas aizrauj, ar rūpēm par ģimeni? Kā atrast laiku pētniecībai? Kā mazināt stresu? Kā neizdegt? Šos un citus jautājumus, kuri skar stresa vadīšanu un laika plānošanu, doktoranti visbiežāk min, kā lielākos studiju un pētniecības izaicinājumus,“ stāsta Dr. ģeogr. Gunta Kalvāne, LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas vecākā eksperte. “Priecājamies par sadarbību ar Andu Gaitnieci-Putāni, kas palīdzēs doktorantiem un jaunajiem zinātniekiem rast atbildes uz šiem jautājumiem divos tematiskos darbsemināros.”

Stresa vadīšanai veltītā darbsemināra mērķis ir spēcināt dalībnieku izpratni par veselīgu sadzīvošanu ar stresu,  kā arī padalīties ar  ikdienā pielietojamām praksēm,  paņēmieniem, kas palīdz regulēt savas emocijas, mazināt trauksmi, stresu un līdz ar to atbalstīt sevi, lai ikdienas skrējienā varētu veiksmīgāk pielāgoties dažādām mainīgām situācijām un turpināt efektīvi darboties.

Darbsemināru vadīs Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Psiholoģijas nodaļas docente Dr. psych. Anda Gaitniece-Putāne, kura praktizē arī kā konsultatīvā psiholoģe un darba, organizāciju psiholoģe, kā arī supervīzore ar ekspertīzi stresa vadības un izdegšanas profilakses jautājumos.

Interesenti ir aicināti iepriekš pieteikties pasākumam līdz 10. decembrim, reģistrējoties šeit: https://forms.office.com/e/ePJ3DUUUwy

Pasākums ir viena no LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas aktivitātēm, turpinot darbu pie LU Doktorantūras skolas izveides un jaunā doktorantūras modeļa ieviešanas Latvijas Universitātē.

Dalīties