Latvijas Universitātes pētnieki aicina uz projekta "Reliģija un dzimumu līdztiesība: norises Baltijā un Ziemeļvalstīs" (ReliGen) semināru un diskusiju, kas notiks 22. novembrī, plkst. 15.00, LU Teoloģijas fakultātes 161. telpā (Raiņa bulv. 19). 

Latvijas Universitātes pētnieki aicina uz projekta "Reliģija un dzimumu līdztiesība: norises Baltijā un Ziemeļvalstīs" (ReliGen) semināru un diskusiju, lai informētu sabiedrību par projekta gaitā iegūtajām zināšanām un tās apspriestu ar nevalstisko un reliģisko organizāciju pārstāvjiem, studentiem, vietējās un nacionālās politikas aktoriem. Projekta ietvaros tika pētīta reliģijas loma dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, dzimumu līdztiesību veicinoši un kavējoši faktori Baltijas un Ziemeļvalstu sabiedrībās gan vienas reliģijas robežās, gan starpreliģiskā kontekstā. 

Seminārs notiks 22. novembrī, plkst. 15.00, LU Teoloģijas fakultātes 161. telpā (Raiņa bulv. 19). 

Projekta īstenotāji: projektu vada Vītauta Dižā Universitātes Socioloģijas fakultāte (Lietuva), partneri - Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte, Tartu Universitātes Mākslas un humanitāro zinātņu fakultātes Teoloģijas un reliģijas studiju skola (Igaunija), Oslo Universitātes Teoloģijas fakultāte (Norvēģija). 

Projekta īstenošanas termiņš: 2021. gada 1. janvāris–2023. gada 31. decembris.

Projektu finansē: Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas granti 2014-2021. 

Dalīties