© Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Tradicionāli Latvijas Universitātē notiks Karjeras iespēju diena, šogad – 21. septembrī LU Zinātņu mājā Jelgavas ielā 3. Tas ir pasākums, kurā studentam ir iespēja uzrunāt savu nākotnes darba devēju, bet uzņēmumiem – raudzīties pēc attīstību sekmējošiem jaunajiem profesionāļiem.

Pasākuma laikā darbosies uzņēmumu informatīvie stendi, un izstāde būs galvenā sastapšanās vieta, kurā uzņēmumam satikt motivētākos LU studentus, dibināt kontaktus ar potenciālajiem praktikantiem vai darba ņēmējiem, kā arī nodrošināt informāciju par darba devēju prasībām studentu veiksmīgai integrācijai darba tirgū.Piedaloties Karjeras iespēju dienā, darba devēji veicina sava uzņēmuma atpazīstamību, informējot studentus par pakalpojumiem, kurus uzņēmums sniedz, vai produktiem un tehnoloģijām, kuras attīsta.

Savukārt studenti, apmeklējot Karjeras iespēju dienas pasākumus, iepazīsies ar dažādu nozaru vietējiem un starptautiskiem uzņēmumiem, organizācijām, klātienē tiksies un runās ar to pārstāvjiem, uzzinot informāciju par prakses, vasaras un pastāvīgā darba iespējām. Tikšanās ar darba devējiem studentiem padziļina izpratni par pieprasītākajām prasmēm un kompetencēm mainīgajā darba tirgū.

Informācija par izstādes dalībniekiem – uzņēmumiem – tiks publicēta īpaši izdotā elektroniskā katalogā Karjeras ceļvedis. Katalogā studenti varēs uzzināt par uzņēmuma darba specifiku, tā darbiniekiem, karjeras iespējām uzņēmumā, kā arī par piedāvātajām prakses vai darba vakancēm.

Uzņēmumi aicināti pieteikties dalībai Karjeras iespēju dienā, rakstot uz e-pastu anda.paegle@lu.lv un pielikumā nosūtot aizpildītu anketu.

Vēl sadarbībā ar platformu Visas Iespējas tiks organizētas divas papildu aktivitātes, kas būs veltītas tieši darba intervijām un darbinieku atrašanai. 21. septembrī tiks rīkots klātienes pasākums Ašās intervijas. Tās būs kopskaitā 20 darba intervijas katra piecu minūšu garumā, interviju kandidāti tiks īpaši atlasīti. Pieteikšanās līdz 8. septembrim. Vairāk informācijas: šeit.
Savukārt no 21. septembra līdz 21. oktobrim norisināsies Darba Tinderis, mēneša laikā no 1000 cilvēkiem tiks atlasīti piemērotākie kandidāti 15 minūšu tiešsaistes intervijai. Vairāk informācijas: šeit.

Dalīties