Maijā turpināsies Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) organizēts domnīcu cikls, kurā dažādi mācībspēki un pētnieki iepazīstina interesentus ar vērtīgām atziņām, kuras pielietot ikdienas dzīvē. Nākamajā domnīcā profesors Valdis Tēraudkalns pastāstīs vairāk par to, “Kā izvēlēties savu reliģiju?” Domnīca norisināsies tiešsaistē 13. maijā, plkst. 18.00, Zoom platformā un LU TF Facebook lapā.

Kas jāņem vērā iesaistoties reliģiskās kopienās? Protams, lielākoties neizvēlamies reliģiju ar kādu racionālu kritēriju mērauklu prātā, jo visbiežāk tas ir emocionālu un citu faktoru kopums. Tāpat arī jāņem vērā, ka dažādi cilvēki dažādos dzīves posmos izdara atšķirīgas izvēles. Un tomēr... ir vērts padomāt, kādu ietekmi uz mūsu ikdienas dzīvi atstās izvēle pievienoties kādai reliģiskai grupai, vai mēs saglabāsim kontroli par savu personiskās dzīves telpu, ieskaitot naudas līdzekļus, vai izvēlētā kopiena ir iekļaujoša un vai mums nebūs jādzīvo dubulta dzīve? Tie ir tikai daži no faktoriem, par kuriem kopā domāsim 13. maija domnīcas ietvaros.

Sekojiet līdzi tiešsaistē Zoom platformā un LU TF Facebook lapā!

Zoom saite: 


lu-lv.zoom.us/j/92837181641

Meeting ID: 928 3718 1641
Passcode: 469181

 

Šī domnīca būs arī otrā nodarbība šī gada Jauno teologu un reliģijpētnieku universitātes (JTRU) ietvaros. Tiem, kas piedalīsies JTRU un vēlēsies iegūt papildu punktus, stājoties bakalaura studiju programmā 2021. gada vasarā, būs nepieciešams veiksmīgi izpildīt uzdotos uzdevumus, lai iegūtu sertifikātu par papildu punktiem. Uzdevums JTRU dalībniekiem domnīcas laikā tiks publicēts čatā. 

Informējam, ka domnīca tiks ierakstīta. 

Nākamā domnīca notiks 16. jūnijā, kurā kopā ar LU TF docenti Elizabeti Taivāni un jogas treneri, LU TF absolventi Ambiku Katerinu Matisoni pievērsīsimies jogas tematikai. 

 

Par #Domnīca ciklu

Šī būs piektā domnīca vesela domnīcu cikla ietvaros, kas aizsākās 2020. gada martā. Domnīcu mērķis ir sniegt iespēju klausītājiem uzzināt kādu tveramu atziņu, lai kvalitatīvāk pieņemtu un izdzīvotu kādas izaicinošākas dzīves situācijas.

Domnīcu cikls aizsākās ar docenta un mācītāja Jura Cālīša domnīcu par to, kā nepazaudēt cerību. Zīmīgi, ka šī domnīca norisinājās 12. martā - dienu pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Latvijā. Otrajā domnīcā “Bībelē ir teikts”, kas norisinājās 2020. gada 21. maijā, LU Teoloģijas fakultātes dekāne un profesore Dace Balode jau attālinātā formātā pieskārās tematikai par Bībeles tekstiem, kurus pietiekami bieži izmanto, izraujot ārpus konteksta. 1. jūlijā norisinājās docenta un mācītāja Linarda Rozentāla domnīca par tematu “Vai liekam punktu? Kā reliģiskas draudzes pārdzīvo Covid krīzi”, kuras laikā docents uzsvēra to, cik nozīmīgi ir reflektēt par to, kā dažādas sabiedrības grupas ir reaģējušas uz pašlaik notiekošo krīzi. Savukārt šo gadu aizsākām 25. martā ar profesora Ralfa Kokina domnīcu par to “Kā teoloģijas var palīdzēt izglābt pasauli?”, tuvāk apskatot teoloģijas nozīmi klimata krīzes kontekstā. Visu attālināto #Domnīca ieraksti pieejami LU Teoloģijas fakultātes Facebook lapā.

Dalīties