Visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt semināru, kurā Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes doktoranti prezentēs savas pētījuma tēmas. Seminārs notiks doktorantūras skolas "Teoloģijas un reliģijpētniecības aktuālās problēmas" ietvaros, 5. decembrī, plkst. 19.00, Aleponijā (E. Birznieka-Upīša iela 22).

Jau otro gadu pēc kārtas Teoloģijas fakultātes doktoranti "iziet ielās", lai prezentētu plašākam interesentu lokam savas pētījumu tēmas. Šogad doktoranti padziļināti apskatīsies tekstuālos jautājumus, savā ziņā pat teksta pēcnāves dzīvi. Vai teksts var pārdzīvot savu laikmetu? Vai tas dzīvo savu dzīvi pēc tā tapšanas? Vai teksts ir dzīvs un brīvs arī pēc autora nāves? Vai teksts ir spējīgs pārlekt pāri gadsimtiem? Vai teksts var novecot, būdams pavisam svaigi drukāts? Tik tiešām - šogad doktoranti iedziļināsies dažādos teksta izpratnes slāņos un vedīs jūs līdzi ceļojumā cauri gadsimtiem. 

Prezentāciju ietvaros uzstāsies trīs LU Teoloģijas fakultātes doktoranti. Aizsākumus pasākumam meklēsim aptuveni 10 gadsimtus atpakaļ, Ņikita Andrejevs plašāk pastāstīs par apokrifisko tekstu dzīvelīgumu atbilstošajā laika posmā. Pēc tam soļosim strauji uz priekšu un pieturēsim 19. gs., kur Ģirts Rozners paskaidros fundamentālisma aksiomu par to, "ja Bībeles pasaules radīšana sešās dienās netiktu saprasta burtiski, tad visa kristietība sabruktu". Pēdējā prezentācija mūs aizvedīs pavisam nesenajā, daudziem no mums piedzīvotajā 20. gs., kur Madara Vilne mūs vedīs uz izpratni Ošo pieejā prāta transcendēšanā uzsverot, ka "svarīgākais starp vārdiem ir klusums". 

Tiekamies 5. decembrī!

Informējam, ka pasākuma laikā tiks fotografēts. 

Dalīties