2012. gada 13. jūlijā mūžībā aizgājis LU Teoloģijas fakultātes bijušais prodekāns un asociētais profesors, dr.phil. Jānis Sīkstulis (dzimis 1946. gada 6. aprīlī).

Teoloģijas fakultātei šis gads jau otru reizi atnesis sēru vēsti. Maijā mūžībā aizgāja viens no mūsu dekāniem Vilis Vārsbergs un nupat, 13. jūlijā, ļauna slimība uzveikusi vienu no LU Teoloģijas fakultātes dibinātājiem un pasniedzējiem – bijušo prodekānu un asociēto profesoru dr. phil. Jāni Sīkstuli. Tas ir smags zaudējums ikvienam – gan mācībspēkiem, gan studentiem –, kuram bija iespēja strādāt kopā ar J.Sīkstuli un mācīties no viņa. Tas ir smags zaudējums arī Latvijai, jo J. Sīkstulis bija viens no zinošākajiem un pieredzējušākajiem arābu un ebreju valodas un kultūras speciālistiem.
Mēs skumstam par Jāņa Sīkstuļa aiziešanu, bet ar prieku atceramies jaukos brīžus gan darbā, gan atpūtā, gan svētkos un esam pateicīgi, ka mums bija dota iespēja kādu ceļa posmu savā dzīvē iet plecu pie pleca ar šo cilvēku – brīnišķīgu, gudru, iejūtīgu, saprotošu, gādīgu kolēģi, draugu un skolotāju. Atvadīšanās no J. Sīkstuļa notiks otrdien, 17. jūlijā, plkst. 12.00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē (apbedīšana notiks Raiņa kapos).

Dalīties