Ziemeļelbas mācītāju apvienība ir reliģiskā apvienība, kas ir dibināta Vācijā. Apvienībā ir apvienojušās trīs neatkarīgas asociācijas – Meklenburgas mācītāju asociācija, Pomerānijas protestantu asociācija un Ziemeļelbas mācītāju asociācija (VPPN) – ar mērķi sekmēt ordinēto personu kopienu, apmainoties ar idejām, veicot kopīgas apmācības un sadarbību baznīcas misijā. VPPN jau kopš 2017. gada atbalsta Latvijas Universitātes (LU) fonda stipendiātus, arī šomēnes apvienība ziedoja 6 000 eiro, lai atbalstītu studentus.

Apvienība atbalsta sabiedriski aktīvus LU Teoloģijas fakultātes visu konfesiju teoloģijas un reliģijas zinātnes studentus un studentes. "Mūsu sadarbība ar LU Teoloģijas fakultāti aizsākās pēc dzelzs priekškara krišanas. Uzskatām, ka ir svarīgi stiprināt teoloģijas un reliģijas zinātni, tāpēc jau kopš 1995. gada atbalstām studentus un piešķiram stipendijas. Mēs sveicam Latvijas Universitāti tās simtgadē un esam lepni, ka varam sniegt savu ieguldījumu Latvijas zinātnei un gara brīvībai," stāsta Helmuts Brauers, Ziemeļelbas mācītāju apvienības vadītājs.

LU Teoloģijas fakultātes dekāne Dace Balode dalās savā pateicībā: “Teoloģijas fakultāte ļoti augstu novērtē atbalstu studējošajiem stipendiju veidā. Ziemeļelbas mācītāju apvienība ir viens no mūsu visuzticamākajiem atbalstītājiem. Studējošie, kas saņēmuši šīs stipendijas atzīst, ka stipendija ir ne tikai praktisks atbalsts studijām, bet ari iedrošinājums, ka studijās pieliktās pūles ir novērtētas, izvēlētais ceļš ir atbalstīts.  Mēs ļoti novērtējam šo darbu, ko dara apvienība, vācot ziedojumus un nodrošinot stipendijas studējošajiem, tādā veidā pavisam praktiski atbalstot mūsu studentus, un arī kopjot partnerības, solidaritātes un mecenātisma kultūru pāri valstu robežām, kas šobrīd, kā redzam, ir īpaši nozīmīgi.”

Paldies Ziemeļelbas mācītāju apvienībai par atbalstu!


Par LU fondu    

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.    

Dalīties