Latvijas Universitātes akadēmiskais apgāds sadarbībā ar Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti (LU TF) izdevuši Bauskas luterāņu mācītāja Friča Štāfenhāgena (Stavenhagen) 1913. gadā publicētā darba “Kirche und Bekenntnis: eine zeitgemässe Betrachtung” tulkojumu. Šī ir piektā grāmata, kas iznākusi sērijā “Studia Theologica”.

Lasītājiem piedāvātais Friča Štāfenhāgena darba “Baznīca un ticības apliecība” tulkojums ir interesanta liecība par vācbaltiešu intelektuālo dzīvi 20. gadsimta sākumā, par spraigām teoloģiskām debatēm, kurās atbalsojās tā laika Eiropas kultūras dzīves novitātes, arī jaunas reliģiskas idejas.

Tekstam pievienotie LU TF profesoru Daces Balodes un Valda Tēraudkalna zinātniskie komentāri un izvērsts ievads palīdzēs lasītājiem labāk orientēties šo ideju telpā.

LU Akadēmiskā apgāda izdevumus par izdevniecības cenām var iegādāties Rīgā Latvijas Universitātes galvenajā ēkā (Raiņa bulv. 19, infocentrā) darba dienās no 8.30 līdz 17.00, izdevniecības telpās (Aspazijas bulv. 5–132) darba dienās no 8.30 līdz 17.00 (saziņai mob. t. 29333919).

Grāmata pieejama arī lielākajās Latvijas grāmatnīcās. 

No vācu valodas tulkojis Juris Kastiņš. 

 

Dalīties