Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora jaunajai 10 dienu programmai “StartSmart”, savas idejas un padarīto prezentēja 6 komandas.

Pirms studiju uzsākšanas visiem LU 1. kursa bakalaura studentiem bija iespēja pieteikties uz 10 dienu programmu “StartSmart” savas idejas attīstībai un pamatzināšanu ieguvei uzņēmējdarbības uzsākšanā. 2. septembrī programmas noslēgumā padarīto komisijai prezentēja 6 komandas, kurās kopīgi darbojās 22 studenti.

“Ar jaudu un enerģiju būsim aizvadījuši vasaras un “StartSmart” programmas noslēgumu. Jaunie LU studenti patīkami pārsteidza ar savu motivāciju un vēlmi paplašināt savas zināšanas arī lauciņā, kas daudziem nebūs saistīts ar viņu izvēlēto programmu,” tā par aizvadīto programmu saka LU studentu Biznesa inkubatora vadītāja Māra Birzniece.

Studenti strādāja pie radošām un daudzveidīgām idejām. To vidū bija bio atkritumu konteineru izvietošana Rīgas centra iedzīvotājiem, pasākumu organizēšana un speciālistu piesaistīšana skolēniem un jauniešiem, lai palīdzētu ceļā uz sevis izpratni un karjeras jautājumiem, dažādu sēņu audzēšana ar jaunu un daudz efektīvāku metodi, aplikācijas, kas palīdzēs biroja darbiniekiem organizēt darba telpu un galdu noslodzi u.c.

Studentiem šajās 10 dienās tika piedāvātas nodarbības par problēmu un pieņēmumu definēšanu, biznesa modeļa Canva izveidi, lietotāju iegūšanu un testēšanu, prezentāciju izveidi. Studenti tikās ar uzņēmēju un “MILZU!” izveidotāju Enno Enci, kurš dalījās ar savu pieredzi un padomiem.

“Mūsu mērķis bija studentiem sniegt pirmo ieskatu idejas attīstībā un programmas laikā pamēģināt pirmos soļus tās īstenošanā. Studenti īsā periodā paveica daudz, tādēļ ceram, ka idejas attīstību turpinās arī tālāk inkubatora astoņu nedēļu programmā,” par studentu veikumu saka M. Birzniece.

Kopumā programmā piedalījās studenti no Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes, Datorikas fakultātes, Humanitāro zinātņu fakultātes, Bioloģijas fakultātes, Vēstures un filozofijas fakultātes, Teoloģijas fakultātes un Juridiskās fakultātes.

Studentus iepriecināja un programmas noslēgumā dāvanas sarūpēja “Skrīveru saldumi”, “Kombucha Vitality drink”, “MILZU!” un “Veggy Crush”.

Programma StartSmart tiek īstenota, pateicoties ERAF līdzfinansētajam projektam Nr. 1.1.1.3/18/A/007 “Latvijas Universitātes inovāciju granti studentiem”.

Par LU studentu Biznesa inkubatoru

Inkubators ir izveidots un darbojas, pateicoties mecenātu, Latvijas Universitātes un LU BVEF atbalstam. LU Biznesa ideju fondu atbalsta Latvijas un ārzemju uzņēmumi un privātpersonas, kuru vidū ir Džons Medveckis, Driehaus ģimene, LMT Retail&Logistics, Inbox.lv, Orkla Foods Latvija u.c.

Mecenātu ieguldījumus LU Biznesa ideju fondā administrē Latvijas Universitātes fonds, kas ir respektabla filantropijas organizācija un rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.

Dalīties