16. jūnijā, plkst. 18.00, notiks šī semestra noslēdzošā domnīca "Joga: toreiz & tagad", kurā par jogas teoriju un praksi mūsdienās un vēsturiski pastāstīs vairāk Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) docente Elizabete Taivāne un "Ambika-yoga" trenere, LU TF absolvente Ambika Katerina Matisone.

Ņemot vērā, ka vasara jau sākusies, šoreiz apvienosim teoriju un praksi, kas dos iespēju izkustēties ne tikai mūsu prātam, bet arī mūsu ķermeņim!
Domnīcas pirmajā daļā LU TF docente Elizabete Taivāne pastāstīs vairāk par jogas rašanās un attīstības jautājumiem, kā arī indiešu pasaules skatījumu, kas ir jogas pamatā. Tāpat arī docente apskatīs to, cik lielā mērā joga iederas un vai vispār iederas Rietumu kultūrvidē.
Savukārt domnīcas otrajā pusē LU TF absolvente, "Ambika yoga" trenere Ambika Katerina Matisone pievērsīsies praktiskajiem aspektiem, parādot to, kādā veidā vēsturiski attīstījušās dažādas jogas prakses. Droši uzvelc ērtu apģērbu un izmēģini jogas vingrinājumus arī Tu!

Zoom saite:
lu-lv.zoom.us/j/98644067250

Meeting ID: 986 4406 7250
Passcode: 877746

Tiešraide būs pieejama arī LU TF Facebook lapā

Informējam, ka domnīca tiks ierakstīta. 

Par #Domnīca ciklu

Šī būs sestā domnīca vesela domnīcu cikla ietvaros, kas aizsākās 2020. gada martā. Domnīcu mērķis ir sniegt iespēju klausītājiem uzzināt kādu tveramu atziņu, lai kvalitatīvāk pieņemtu un izdzīvotu kādas izaicinošākas dzīves situācijas.

Domnīcu cikls aizsākās ar docenta un mācītāja Jura Cālīša domnīcu par to, kā nepazaudēt cerību. Zīmīgi, ka šī domnīca norisinājās 12. martā - dienu pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Latvijā. Otrajā domnīcā “Bībelē ir teikts”, kas norisinājās 2020. gada 21. maijā, LU Teoloģijas fakultātes dekāne un profesore Dace Balode jau attālinātā formātā pieskārās tematikai par Bībeles tekstiem, kurus pietiekami bieži izmanto, izraujot ārpus konteksta. 1. jūlijā norisinājās docenta un mācītāja Linarda Rozentāla domnīca par tematu “Vai liekam punktu? Kā reliģiskas draudzes pārdzīvo Covid krīzi”, kuras laikā docents uzsvēra to, cik nozīmīgi ir reflektēt par to, kā dažādas sabiedrības grupas ir reaģējušas uz pašlaik notiekošo krīzi. Šo gadu aizsākām 25. martā ar profesora Ralfa Kokina domnīcu par to “Kā teoloģijas var palīdzēt izglābt pasauli?”, tuvāk apskatot teoloģijas nozīmi klimata krīzes kontekstā. 13. maijā profesors Valdis Tēraudkalns savukārt pievērsās jautājumam par to "Kā izvēlēties savu reliģiju?". Visu attālināto #Domnīca ieraksti pieejami LU Teoloģijas fakultātes Facebook lapā.

Dalīties