28. un 29. maijā norisinājās jau otrā Tartu un Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes organizētā starptautiskā doktorantu konference teoloģijā un reliģijpētniecībā.

Pateicoties BigBlueBotton platformai, šogad konferenci bija iespējams nodrošināt tiešsaistē. Tas deva iespēju konferences dalībniekiem pieslēgties, lai arī kur pasaulē tie atrastos (ne vien Latvijā un Igaunijā, bet arī Krievijā, Japānā un Jaunzēlandē). Konferencē kopumā tika nolasīti 18 referāti, un to tēmas aptvēra laiku no antīkās Mezopotāmijas līdz pat šodien pasaulē esošās pandēmijas situācijai. Šī konference jau otro gadu dod iespēju Latvijas un Tartu Universitātes teoloģijas un reliģijpētniecības doktorantiem prezentēt savu pētījumu procesu, kā arī uzklausīt vērtīgus komentārus gan no citiem studentiem, gan mācībspēkiem. 

Konferencē piedalījās 5 Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes pārstāvji. Zinātniskā grāda kandidāte Laila Čakare interesentus iepazīstināja ar 95. psalma interpretāciju Jaunajā Derībā sastopamajā vēstulē ebrejiem. Zinātniskā grāda kandidāte Rota Stone pastāstīja vairāk par to, kā Amālēka un Jetrus tēli tiek interpretēti Origēnā un Mehiltā. Doktorants Ņikita Andrejevs pievērsās Jāņa Kristītāja atspoguļojumam koptiskajā literatūrā, to apskatot caur kultūras atmiņas perspektīvu. Doktorants Jānis Krievkalns iedziļinājās Rūdolfa Štainera (Rudolf Steiner) kristoloģijā. Savukārt, doktorants Iļja Marija Boļšakovs savā prezentācijā apskatīja Jēzus tēlu, kā tas tiek interpretēts Braiena Maklārena (Brian MacLaren) kristoloģijā. 

Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes pārstāvji izsaka lielu paldies Tartu Universitātes Teoloģijas fakultātei par līdzšinējo sadarbību un cer uz ilgstošu sadarbību arī turpmākā nākotnē!

Dalīties