21. maijā, plkst. 18.00, Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes Facebook lapā tiešraidē notiks dekānes, profesores un mācītājas Daces Balodes domnīca "Bībelē ir teikts ..." Šī būs otrā domnīca vesela domnīcu cikla ietvaros, kas notiks visa gada garumā. Domnīcu mērķis ir sniegt iespēju klausītājiem uzzināt kādu tveramu atziņu, lai kvalitatīvāk pieņemtu un izdzīvotu kādas izaicinošākas dzīves situācijas.

Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes simtgadē vēlamies apdāvināt ne tikai paši sevi, bet arī tos, kas mums ir apkārt. Tieši tāpēc esam izveidojuši domnīcu ciklu, kas norisināsies visa gada garumā, par tematiem, kas kādreiz, iespējams, ir uzrunājis vai skāris ikkatru no mums.
Domnīcu ciklu aizsāksām ar docenta un mācītāja Jura Cālīša domnīcu par to, kā nepazaudēt cerību. Zīmīgi, ka šī domnīca norisinājās 12. martā - dienu pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas Latvijā.  

Ņemot vērā vēl joprojām pastāvošos ierobežojumus valstī, turpinām domnīcu ciklu attālinātā formātā. Dace Balode domnīcas "Bībelē ir teikts..." laikā pieskarsies tematikai par Bībeles tekstiem, kurus pietiekami bieži izmanto, izraujot ārpus konteksta. Kā tos ievietot atpakaļ kontekstā, kā nepazaudēt Bībeles kopējo vēstījumu, kā pārvarēt laika robežas, ar kurām saskaramies dažādu tekstu kontekstā, kā arī daudzi citi jautājumi tiks apskatīti šīs domnīcas laikā. 

Seko līdz tiešraidei un raksti komentāros savus jautājumus LU Teoloģijas fakultātes Facebook lapā!


Šī gada laikā domnīcu ciklā piedalīsies arī rakstnieks un jauniešu psihoterapeits Nils Konstantinovs, profesore Laima Geikina un mācītājs Linards Rozentāls.

Līdz pat jūlijam notiekošās domnīcas būs arī daļa no Jauno teologu un reliģijpētnieku universitātes (JTRU). Tiem, kas piedalīsies JTRU un vēlēsies iegūt papildu punktus, stājoties bakalaura studiju programmā 2020. gada vasarā, būs nepieciešams veiksmīgi izpildīt lektoru uzdotos uzdevumus, lai iegūtu sertifikātu par papildu punktiem.


Sekojiet līdzi informācijai LU Teoloģijas fakultātes tīmekļa vietnē (www.tf.lu.lv), kā arī Facebook un Twitter kontos.

Dalīties