Februāra vidū un marta sākumā Latvijā viesosies trīs nozīmīgi pētnieki praktiskās teoloģijas jomā no Vanderbiltas Universitātes (Nešvila, Amerikas Savienotās valstis). Šis ir nozīmīgs notikums akadēmiskās teoloģijas jomā Latvijā, it īpaši šogad, kad Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāte atzīmē 100 gadu jubileju.

Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) projekta ietvaros Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē viesosies trīs nozīmīgi Vanderbiltas Universitātes teoloģijas pētnieki. Februāra vidū Latvijā viesojās docente Stefānija A. Badveja (Stephanie A. Budway), kura savā pētniecībā īpašu uzsvaru liek uz liturģiju, mākslu un sociālo taisnīgumu. 14. februārī viņa vadīja semināru par marioloģiju: Sign of Mary: Giving Voice to Marian Theology and Devotion. Tā kā doc. Badveja spēlē arī ērģeles, 15. februārī viņa tikās ar Doma baznīcas pārstāvjiem, lai apskatītu un izmēģinātu trešās lielākās ērģeles Eiropā. Savukārt 17. februārī, plkst. 10.15., LU Microsoft Inovāciju centrā, viņa uzstājās ar referātu par dzimumu mijiedarbību kristiešu vidū: Letting the Entire Body of Christ Speak: Practical Theological Reflections on Intersex Christian Narratives. Referāta video ieraksts pieejams Latvijas Universitātes Youtube kanālā

Februāra beigās Latvijā ieradīsies vēl divi praktiskās teoloģijas pētnieki – Bonija un Marks Milleri-Maklemori (Bonnie and Mark Miller-McLemore). Pirmās dienas Rīgā viņi aizvadīs, iepazīstoties ar pilsētu un satiekot Latvijas Universitātes, kā arī Teoloģijas fakultātes pārstāvjus. 2. martā visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt Bonijas Milleres-Maklemoras semināru par sievietes lomu kristietībā: Women and Christianity: Issues and Challenges. 3. martā Marks Millers-Maklemors uzstāsies atvērtajā lekcijā par kalpošanu: Life Stories: Narratives and Pastoral Identity. Gan seminārs, gan lekcija notiks angļu valodā un tie norisināsies Latvijas Universitātes Bibliotēkas Klusajā lasītavā (Raiņa bulv. 19). 4. un 5. martā abi pētnieki kopā ar LU Teoloģijas fakultātes mācībspēkiem un doktorantiem dosies uz Tartu Universitāti, kur profesore Bonija Millere-Maklemora vadīs semināru abu universitāšu pārstāvjiem par praktiskās teoloģijas akadēmisko lauku: Developments in Practical Theology. 6. martā Bonija un Marks Milleri-Maklemori tiksies ar dažādām ar teoloģiju saistītām nevalstiskajām organizācijām.

Šī programma ir īstenota, pateicoties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) finansējumam. Vairāk informācijas par BAFF stipendijām un lektoru atbalstu varat uzzināt, apmeklējot www.balticamericanfreedomfoundation.org.

Sekojiet līdzi LU Teoloģijas fakultātes simtgades pasākumiem fakultātes tīmekļa vietnē: www.tf.lu.lv, kā arī Facebook un Twitter kontos.

Dalīties