LU Teoloģijas fakultāte šogad Zinātnieku naktī piedalās pirmo reizi; programmu veidojuši LU TF mācībspēki un studenti, piedāvājot iepazīties ne vien ar kristību vēsturi un ūdens ezotērisko nozīmi, bet arī ar fenomeniem, kas no reliģijpētniecības viedokļa izskatās citādi nekā pierasts tos redzēt ikdienā.

Programma Ūdens pasaules reliģijās 166. telpa (15. auditorija) 19.00-19.15 Ezoteriskais ūdens (Guntars Rēboks) Referātā LU TF doktorantūras students Guntars Rēboks stāstīs Jāni Kristītāju, kas bija Jēzus laikabiedrs, kurš sludināja grēku nožēlu un kristīja cilvēkus  Jordānas upē. Ūdens  tādā veidā ieņem būtisku lomu Jāņa mācībā un  praksē. Mandejieši, vienīgā dzīvā gnostiskā reliģija, kas Jāni uzskata par savu pravieti, uzsver ūdens mistērijas nozīmi. 20.00-20.15 Kristību vietu attīstība cauri laikiem (asoc. prof. Dace Balode, doc. Andris Priede) 21.00-21.15 Ūdens pasaules reliģijās    Iekšējā un ārējā enerģija 161. telpa (dekanāta zāle) 18.00-18.15 Auru redzēšana un vārdā saukšana 18.15-20.15 Kā iemācīties saredzēt auru? Uzzini, kāda ir Tavējā! Auras fenomens mūsdienās izraisa nepārejošu interesi, tomēr plaši pieejamā literatūra, kas apraksta auras, nesniedz šī fenomena analīzi. Zinātnieku nakts ietvaros Teoloģijas fakultātes doktorantūras studente Elīna Rozentāle piedāvā auras fenomena izklāstu un analīzi reliģiju pētniecības
labākajās tradīcijās. Apskatīsim auras fenomena rašanos teosofijas kontekstā un tā saistību ar tantrisko anatomiju. 20.15-20.30 Ko reliģija un reliģiju pētniecība domā par vietām, akmeņiem, priekšmetiem, kam piemīt noteikta enerģija? Kāda enerģija ir pašam cilvēkam un kā uz to raugās reliģiju zinātnieki? Vai un kā šie viedokļi atšķiras no sabiedrībā izplatītajiem uzskatiem? (stāstījums par enerģētisko priekšmetu izstādi) 22.00-23.00 Energeia statiskās un kustīgās bildēs. Etīžu teātris Nerten.  

Dalīties